Startside

Hos Lohff & Pfeiffer har vi specialiseret os i træblæseinstrumenter
og arbejder med disse på et højt professionelt niveau.

 

Vi har fået en grundig uddannelse som instrument magere i Frankrig, USA, Tyskland og Japan - med i bagagen har vi mere end 30 års praktisk erfaring fra opgaver over hele verden.

Vort værksted kan løse enhver opgave i den højest mulige kvalitet, på en økonomisk fornuftig måde,
takket være top-moderne maskiner og specialværktøj.
Gennem årene har vi arbejdet sammen med mange internationale musikere og orkestre,
disse erfaringer kommer selvfølgelig alle vore kunder til gode, lige fra begyndere til professionelle.
 

Som specialforretning kender vi dine behov, og forsøger at imødekomme dem i videst muligt omfang.


Vor forretning og værksted er placeret i hyggelige omgivelser centralt i Vallensbæk Landsby, syd for København.
Hos os kan du købe alle slags instrumenter, også de mere sjældne og specielle mærker - ring og hør  
har vi det ikke hjemme kan vi skaffe det meget hurtigt.

- hvor kvalitet og service gør forskellen!

Hvem og hvad er Lohff & Pfeiffer

 

Vi er en lille håndværksvirksomhed, som kan opfylde individuelle behov af stor værdi for musikere. I over 30 år har vi sammenarbejdet med mange fremragende og interessante musikere fra mange lande.  Vi har lært af deres behov og forventninger, og vi erkender og forstår de høje krav, der nu til dags stilles til musikerne og deres instrumenter.

Der forlanges individuelle løsninger, og dem er vi godt rustede til at klare.

 

Efter en uddannelse som instrumentmager hos oboproducenten Marigaux i Frankrig og hos fagot-obo producenten Fox i USA har vi samlet erfaringer og kompetence i instrument-reparation. Desuden har vi arbejdet og lært hos fløjtemesteren Watanabe fra Mateki Flute i Japan. Vi har et fint netværk af udenlandske kollegaer i branchen, som vi udveksler erfaringer med. Takket være en speciel uddannelse som intonatør, har vi også opdateret kendskab til nye teknikker og akustiske muligheder.

 

Til at begynde med koncentrerede vi os om obo, men tilføjede 3 år senere fagot og 6 år senere klarinet. Lidt senere tog vi os også af saxofon. Siden 1992 har vi også beskæftiget os med blokfløjter.  Den lange tids beskæftigelse med disse forskellige instrumenttyper har givet os god indsigt i de individuelle krav og forskellige muligheder de frembyder. Der fremkommer synergieffekter, som kan føre til forbedringer fra en instrumenttype til en anden.

 

I årenes løb voksede LP-Versions konceptet. Det bygger på at vi optimer instrumentet før man køber den, sådan at man virkelig kan find det instrument det passer bedst til en isteden at man udsorter instrumenter fordi de er mangelfuld. I dag er vi i stand til at tilbyde et stort udvalg af versioner og specialiteter, som kan tilfredsstille individuelle problemstillinger.

 

Vi har udviklet mange fornyelser, der i mellemtiden er blevet til almene standarder.  Dette gælder f.eks. den udvendige venstre Es-klap på Böhm klarinetten og den delte dybe B-resonansmekanik på oboen.

 

Vores moderne og veludstyrede værksted garanterer prisgunstige og rationelle kvalitetsreperationer, som alle bliver udført med en 3-årig garanti. Dette gælder for små justeringer, generaloverhalinger, restaureringer og komplicerede specialfremstillinger.

 

Lohff & Pfeiffer ligger i den idyllisk beliggende Vallensbæk Landsby, en lille forstad til København. Her glæder vi os til at byde dem velkommen. Her kan man i ro og mag afprøve instrumenter, eller få tilpasset sit eget instrument efter behov.

 

På grund af det store behov for reparationer, har vi kontakter til enkelte værksteder I Tyskland, England, Frankrig og Polen. De har lært teknikker af os, og de deler vores filosofi og kvalitetsbevidsthed. Ønsker de yderligere informationer om vort virke, så kontakt os venligst.

Ideen bag Lohff & Pfeiffer

Helt enkelt sagt: Vi vil give musikeren de optimale forudsætninger, for at finde det helt rigtige instrument

Instrumentkøbet og instrumentpleje er noget særligt. Man tilbringer senere rigtig meget tid med sit instrument. Det lønner sig virkeligt at skaffe sig en grundviden omkring sammenhænge og muligheder, og det er hvad vi så gerne vil formidle.

Vi mener bestemt at have en dyb forståelse for mekanismen og akustisk, der virkelig betinger kvalitet og spilleglæde.

Problemet er, at musikeren søger et instrument der svarer til hans forestillinger.  Det skal klinge godt, have hurtig respons og det skal stemme.  Der skal spilles flere timer hver dag, men hver musiker spiller på sin måde og har sine egne behov.

Producenten har problemet med at fremstille et instrument til en gunstig pris, der samtidigt passer enhver. Uden at kende musikeren og hans smag og ønsker, er dette helt umuligt. Dette skyldes ikke inkompetence eller uvidenhed, det skyldes snarere det enorme omkostningstryk der tvinger producenten til rationaliseringer. En klarinet som kræver 840 deloperationer bliver i dag fremstillet på 3 timer og 20 minutter netto. Det bliver til kun 15 sekunder pr. operation.

Vort Løsningsforslag er så enkelt som at tælle fra 1 til 4.

1. Allerførst bliver alle utætheder fjernet og løse klapper fæstnet. Klapåbninger og fjedertryk bliver justeret og spilleegenskaberne optimeret i de forskellige LP versioner. Først nu kan man retfærdigt sammenligne instrumenterne med hinanden, uden at småfejl eller mangler efterlader et forkert indtryk, og at man derfor forbigår et fremragende instrument.

2. Vort store udvalg muliggør det rigtige valg ud af et stort antal optioner.

3. Efter at man har fundet det instrument som i tone, respons og spillefornemmelse opfylder forventningerne, kan vi tilpasse intonation, akustik og ergonomi til musikeren. Det efterfølgende frie valg af mundstykke og birne fuldender søgningen.

4. Vores 3 årige garanti, der udover produktions-og materialefejl også dækker revner og intonations korrekturer, runder det gode og rigtige køb af.

Det er vort mål at tilpasse instrumentet til musikeren, således at han hver dag har glæde af det. Takket være vores erfaring og vort meget veludstyrede værksted, mener vi os i stand til at leve op til denne udfordring.

Moderne Akustik

I tidens løb har vi stået overfor mange spændende opgaver, som ofte var nogle særlige udfordringer, idet de ikke uden videre kunne forklares udfra den traditionelle akustikmodel. Det førte os frem til udviklingen af en nye pragmatiske og mere relevante akustiske modeller. Den større forståelse har nu bragt os i stand til bedre at løse komplicerede problemer.  Den erhvervede indsigt har tilgodeset vores udviklinger, og vi giver erfaringerne videre i vores workshops.